3 manieren waarop service providers cloud- barrières weg kunnen nemen

3 manieren waarop service providers cloud- barrières weg kunnen nemen

De snelle acceptatie van de cloud heeft wereldwijd tot een commodity market geleid, inclusief prijzenoorlogen, verwarring onder service providers en druk op differentiatie en waarde. Bij al deze uitdagingen is het aan service providers om hun klanten primair te helpen bij het wegnemen van de belangrijkste barrières voor ‘enterprise cloud adoption’. Dit zijn onder meer:

  • Veiligheid: het verhuizen van gevoelige data naar de cloud is vaak bij voorbaat kansloos, tenzij er garanties zijn voor bescherming.
  • Kosten: het grote en gevarieerde aanbod van prijsmodellen in cloudgebruik is ondoorzichtig.
  • Performance: het realiseren van een consistente performance voor veranderende workloads is een uitdaging.
  • Applicaties: aanpassingen in applicaties vergen een aanzienlijke investering in tijd en geld.
  • Vaste gewoonten: het vasthouden aan de status quo van de infrastructuur lijkt soms veiliger dan migratie.

Er zijn voor service providers 3 manieren om bedrijven en overheden te helpen bij een snelle en naadloze migratie naar de cloud:

  1. Cloud service providers (CSP’s) moeten bedrijven en overheden helpen bij hun verhuizing naar de cloud, en afstemming zoeken met andere cloud- (IaaS, PaaS en SaaS), netwerk- en managed services providers om waarde te creëren.
  2. Netwerk service providers dienen zowel de eisen van de CSP als van bedrijf/overheid te begrijpen en diensten aanbieden die het best tegemoet komen aan hun connectiviteitseisen, ongeacht workload, locatie, device of applicatiescenario (zoals disaster recovery, real-time analytics, unified communications, etc.).
  3. Alle service providers dienen een interconnected cloudstrategie te hebben om de cloud succesvol te integreren in hun IT-infrastructuur en enterpriseklanten helpen om hetzelfde te doen.

Door samen te komen en de interconnected cloudstrategie te benutten, kunnen service providers en bedrijven/overheden uiteindelijk cloudbarrières wegnemen en winnende cloudstrategieën voor hun business ontwikkelen.

Op weg naar een interconnected cloudaanpak

Connectie is van cruciaal belang voor elke cloudstrategie, maar een één-op-één verbinding is niet voldoende. Uiteindelijk zal de hele industrie interconnectie nodig hebben – waarbij toonaangevende service providers en bedrijven elkaar op vele manieren vinden – en vele clouds op vele plaatsen zich met elkaar verbinden via alle mogelijke toegangen.

Met inzet van de ’interconnected cloud’ [link] kunnen service providers en bedrijven/overheden de volgende noodzakelijke stap zetten naar innovatieve businesstransformatie en waardecreatie – op weg naar meer omzet voor henzelf en hun klanten.

Een interconnected cloudstrategie:

  • stelt service providers in staat om aan klanten uiteenlopende oplossingen te bieden voor cloudscenario’s, op maat gesneden, al naar gelang business- en workload-vereisten.
  • biedt bedrijven en overheden flexibiliteit en alertheid bij hun toegang tot de benodigde cloud computing capaciteit, voor meer kostenefficiency en een betere business performance.

Meer weten over hoe u uw cloud business kunt laten groeien en bedrijven en overheden kan helpen bij een versnelde acceptatie van hun cloudstrategie? Lees “The Home of the Interconnected Cloud – Where Service Providers and Enterprises Meet to Grow and Innovate Together.”