Hoe interconnectie de veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van de cloud een stimulans geeft

Hoe interconnectie de veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van de cloud een stimulans geeft

De cloud belooft bedrijven veel. Grotere kostenbesparingen, betere performance, een rijkere gebruikerservaring en meer wendbaarheid worden vaak genoemd als bepalende factoren voor verhuizing naar de cloud. Tegelijkertijd verwachten bedrijven veel minder van de cloud op het gebied van dataveiligheid en compliance. Sterker nog, IDG-onderzoek laat zien dat veiligheidsaspecten voor twee op de drie bedrijven de belangrijkste uitdaging zijn bij het implementeren van hun cloudstrategie.

Gezien deze mogelijk volatiele mix van hoge verwachtingen en ernstige bezwaren, kiezen cloud en netwerk service providers en hun enterprise klanten voor nieuwe, directe interconnectie strategieën, zoals beschreven staat in het Equinix rapport “The Home of the Interconnected Cloud: Where Service Providers and Enterprises Meet to Grow and Innovate Together,” ; dit om hun cloudmigratie strategieën te optimaliseren en meer ‘peace of mind’ te vinden.

Een onderzoek van Dimensional Research geeft aan dat 85% van de onderzochte bedrijven veel waarde hecht aan rechtstreekse verbindingen met cloud providers, waarbij beveiliging, betrouwbaardheid en performance als belangrijkste kenmerken van een rechtstreekse verbinding worden genoemd.

The Top Attributes of a Direct Connection to a Cloud Provider

chart1

Source: Dimensional Research
Om deze positieve eigenschappen en bijbehorende mogelijke business opportunities te kunnen ervaren, dienen service providers en hun klanten een andere keuze te maken in de manier waarop zij hun IT- en cloudstrategie ontwikkelen. Dat betekent: eerst nadenken over interconnectie. Want de werkelijkheid is: success in de cloud is onmogelijk zonder interconnectie.

Het benutten van de interconnected cloud

Hier volgen drie bewezen manieren waarbij het benutten van rechtstreekse en veilige interconnectie leidt tot een optimale enterprise cloud strategie:

  1. Betere beveiliging – Private, directe connectiviteit tussen bedrijven en overheden en cloud service providers (CSP’s) en tussen meerdere CSP’s verkleint de mogelijkheden van een cyberaanval. Het maakt een einde aan de risico’s van backhaul cloudverkeer naar remote datacenters via het internet of via meerdere “hops” in een long-haul netwerk. Organisaties kunnen ook lokaal security services leveren aan gebruikers, data en clouds. En ‘data residency’ en compliance kunnen blijven gewaarborgd door interconnectie van cloud-based services, zoals real-time analytics, naast lokale data, en het houden van data op de plaats waar ze aangemaakt zijn.
  1. Grotere betrouwbaarheid – Volgens het onderzoek van Dimensional Research overweegt meer dan de helft van de bedrijven hun storage backup en disaster recovery applicaties naar de cloud te verhuizen. Directe en veilige interconnectie tussen private storage en hybride cloud backup en recovery applicaties zorgt voor veilige opslag van gevoelige data, terwijl de performance van backup- en recoveryprocessen via private, high-speed, low-latency verbindingen beter wordt. Private interconnectie met de cloud kan ook redundantie bieden die nodig is voor veilige disaster recovery bij het uitvallen van de stroom in de IT-infrastructuur op het bedrijfsterrein. Het kan zelfs betrouwbare disaster recovery mogelijk maken tussen twee verschillende clouddiensten en leiden tot hogere beschikbaarheid van applicaties en een betere waarborg van de bedrijfscontinuï
  2. Verbeterde schaalbaarheid – Om de enorme schaalbaarheidsvoordelen van de cloud te benutten, moeten interconnecties met cloudinfrastructuren net zo flexibel, agile en schaalbaar zijn als de clouddiensten die zij ondersteunen. Snelle en ‘automated provisioning’ via rechtstreekse en veilige virtuele verbindingen maken het ‘inschakelen en uitschakelen’ van clouddiensten gemakkelijker en beter beheersbaar. ‘Dynamic access’ naar de juiste clouds zorgt bovendien voor het juiste evenwicht bij het alloceren naar de juiste high-performance en kosteneffectieve clouddiensten op de aspecten vraag, type en workload.

chart2  

The Interconnected Cloud on Platform Equinix

Service providers, maar ook bedrijven en overheden, kunnen grote businessvoordelen behalen bij een ‘interconnection-first’ aanpak bij het bepalen van hun cloudstrategie.

Download “The Home of the Interconnected Cloud: Where Service Providers and Enterprises Meet to Grow and Innovate Together,” en ontdek hoe u uw cloudstrategie optimaliseert met behulp van interconnectie.

Andere interconnected-cloud blogs die u misschien interessant vindt:

3 Ways Service Providers Can Overcome Cloud Delivery Obstacles
How Interconnected Clouds Can Boost Your Performance for Less Cost

Subscribe to the Equinix Blog