Hoe interconnected clouds uw performance een boost geven tegen lagere kosten

Hoe interconnected clouds uw performance een boost geven tegen lagere kosten

De grote verhuizing naar de multi-cloud is in volle gang: 82% van de bedrijven heeft al een multi-cloud strategie omarmd. Moderne bedrijven (en overheden) begrijpen dat verschillende applicatie workloads verschillende typen clouddiensten nodig hebben om goed te kunnen presteren – ongeacht of ze private, openbaar of hybride zijn.

Maar wat gebeurt er met de applicatie performance als een bedrijf binnen nanoseconden een oplossing wil leveren? En wat als deze oplossing afhangt van meerdere clouds die nauw samenwerken zoals bij digitale transacties het geval is bij de aankoop van producten of diensten?

Cloud service providers (CSP’s) en hun enterprise klanten dienen deze uitdagingen op te pakken; dit om hun multi-cloud strategie optimaal te benutten, de applicatie performance te versnellen en hun gebruikers een betere klantbeleving te kunnen bieden.

cloud

De multi-cloud interconnectie is een krachtige oplossing die besproken wordt in het Equinix whitepaper “The Home of the Interconnected Cloud: Where Service Providers and Enterprises Meet to Grow and Innovate Together,”. Deze oplossing stelt u in staat om een high-speed, low-latency multi-cloud infrastructuur te realiseren en de kosten van het verbinden van meerdere clouds, of het integreren ervan in uw bestaande IT-infrastructuur, te verminderen.

Hier leest u hoe een meer interconnected cloud-aanpak u kan helpen:

  • Interconnectie bevordert samenwerking – De cloud is een medium dat van nature gericht is op samenwerking en de kracht heeft om de productiviteit tussen mensen, applicaties en data te vergroten. Maar meerdere clouddiensten die samenwerken om verschillende typen applicaties of services te leveren zijn alleen effectief als zij rechtstreeks en veilig gekoppeld zijn aan elkaar en aan de zaken die zij moeten verbinden. Overal aanwezige, geoptimaliseerde interconnectie die wereldwijd wordt gedistribueerd is essentieel en kan alleen gerealiseerd worden door snellere, private verbindingen tussen CSP’s en kosteneffectieve regionale netwerk service providers.
  • Interconnectie verbetert de performance en de gebruikerservaring – Volgens , gelooft negen van de tien bedrijven dat multi-cloud interconnectie van hoge bandbreedtes nodig heeft om te kunnen voldoen aan de cloud performance doelstellingen. Maar de praktijk laat zien dat hoge bandbreedte alleen niet de problemen van de applicatie performance verbetert of gebruikerstevredenheid garandeert. CSP’s kunnen hun klanten helpen om het backhaul cloudverkeer naar een centraal datacenter weg te nemen en de hoge overheadkosten van extra bandbreedte te verminderen. Door bedrijven (en overheden) in staat te stellen om hun bedrijfsnetwerken naar de gebruiker toe te brengen ( ‘to the edge’), daar waar de meeste gebruikers, applicaties, data, clouds en netwerken zijn, kunnen service providers de nabijheid en snelle, low-latency verbindingen benutten voor een betere performance, voor een aanzienlijke verbetering van de applicatie responsetijd en voor een betere gebruikerservaring.
  • Interconnectie biedt meer keuzes en lagere kosten en stimuleert groei – Voor service providers en hun klanten biedt de cloud de kans om zowel de CAPEX- als OPEX-kosten te verlagen. Echter, voor de grootste besparing moeten zij ook de kosten voor de verbinding met de cloud verlagen. Dit kan het best gebeuren door te kiezen uit een grote verzameling netwerk- en cloud providers op wereldwijde schaal. Colocatie-faciliteiten met reeds bestaande substantiële cloud-, netwerk- en verticale industrie-ecosystemen leggen gewicht in de schaal en trekken meer bedrijven en overheden aan, wat op zich een meer concurrerende marktplaats creëert voor cloud- en netwerkdiensten. Service providers en bedrijven kunnen ook hun mondiale bereik uitbreiden via deze rijke ecosystemen van global netwerk peering partners, cloud service providers en prospects, sneller en met minder investering vooraf.

Met een high-performance, kostenefficiënte, interconnected-cloud aanpak zijn CSP’s in staat om sneller gedifferentieerde clouddiensten aan hun klanten en partners te leveren. Innovatieve “interconnected service providers” die hun legacy IT aanpakken zodat zij optimale multi-cloud interconnectie oplossingen en diensten kunnen leveren scoren hoog bij hun klanten en prospects. Bedrijven en overheden die als interconnected digitale organisaties willen concurreren in een snel groeiende “cloud-first” omgeving zullen worden gestimuleerd door service providers die op dezelfde manier denken, handelen en hun business laten groeien.

Lees “The Home of the Interconnected Cloud – Where Service Providers and Enterprises Meet to Grow and Innovate Together” voor meer ideeën over hoe u uw hybride en multi-cloud performance een boost kunt geven, de gebruikerservaring kunt verbeteren en uw kosten kunt verminderen.

Subscribe to the Equinix Blog