Zeven trends voor 2017

 

 

Toenemend gebruik van cloudinfrastructuur onder bedrijven leidt binnen de komende twaalf maanden tot een kritisch omslagpunt. De convergentie van clouds zal de manier waarop we werken en zakendoen ingrijpend veranderen. Dit is één van onze voorspellingen voor 2017. Wat verwachten wij nog meer?

  1. Convergentie van clouds

De adaptie van de cloud is in zo’n mate volwassen geworden, dat bedrijven steeds meer op hun cloudinfrastructuur vertrouwen. Nu al gebruiken deze bedrijven vaak meerdere clouds en de noodzaak om diverse en traditioneel gescheiden ecosystemen te connecteren met toegenomen verwachtingen omtrent prestaties, gebruikerservaring en integratie zijn de krachten achter deze trend in het komende jaar. De convergentie van meerdere clouds – data, applicaties, infrastructuur en persoonlijke clouds – bereikt in 2017 het kritieke omslagpunt, met ingrijpende gevolgen voor hoe bedrijven en mensen werken.

  1. Verschuiving naar de ‘digital edge’

Disruptie van businessmodellen vindt plaats op grote schaal, waardoor bedrijven opnieuw moeten kijken naar de wijze waarop zij opereren in de digitale economie. Convergentie van clouds leidt tot een natuurlijke verschuiving van de bedrijfsgrenzen naar de ‘digital edge’, waar gebruikers en data resideren. Het wordt belangrijker voor bedrijven om met hun klanten in real-time te engageren, gebruikmakend van social, mobile, analytics en cloudtechnologie.

  1. Opkomst van het digitale zenuwstelsel

Bedrijven verbinden hun digitale en fysieke werelden om hun internationale business nog beter te ondersteunen. Maar omdat zij meerdere clouds gebruiken, kan het een uitdaging zijn om oplossingen te managen in verschillende omgevingen van verschillende leveranciers. Zonder de juiste cloudmanagement-structuur kunnen operationele problemen de service delivery in 2017 ernstig hinderen. Komend jaar zullen veel bedrijven bouwen aan een ‘interconnected fabric’ in leveranciers-neutrale datacenters. Zo creëren zij het centrale zenuwstelsel dat alle aspecten van hun digitale bedrijfsvoering connecteert.

  1. Einde van traditionele beveiliging

Met de convergentie van clouds en de groeiende populariteit van hybride cloudoplossingen, beseffen steeds meer bedrijven dat cloudleveranciers geen alomvattende veiligheidsoplossingen leveren. De verantwoordelijkheid voor de beveiliging van applicaties en data in een multi-cloudomgeving ligt hierdoor bij de bedrijven zelf. Deze verruilen daardoor traditionele beveiligingsoplossingen voor de flexibiliteit die Security-as-a-Service hen biedt, met voordelen zoals een snellere implementatie, eenvoudiger beheer, real-time bescherming en meer.

  1. Het tijdperk van intergeconnecteerde commercie

De betaalwereld ondergaat snelle veranderingen. De decentralisatie van betaaldiensten en -middelen, gedreven door technologie en nieuwe businessmodellen, levert nieuwe waarde aan e-commerce. Retailers kunnen de betaalplatforms selecteren die het beste passen bij hun bedrijfsvoering, maar de verschuiving vereist wel dat zij onderling afhankelijk van andere partijen en cloudgedreven opereren, met betrouwbare, veilige en snelle verbindingen. Een universum van intergeconnecteerde e-commerce- en payments-leveranciers zal nieuwe mogelijkheden bieden voor de integratie van betalingen, commercie, data en marketing. Dit leidt tot nieuwe oplossing en partnerschappen overal ter wereld.

  1. Komst van geavanceerde netwerken

Het steeds maar verder groeiende volume van het wereldwijde dataverkeer heeft de weg bereid voor de komst van een nieuwe internationale netwerkstructuur die bestaat uit intercontinentale onderzeese kabels, 5G draadloze netwerken en satellieten die data naar de aarde stralen met lasers. Netwerken die vroeger fysiek waren, zijn nu dynamisch te controleren middels software. De nieuwe generatie infrastructuur is gebaseerd op open-source technologie. Software Defined Networking (SDN) en Network Functions Virtualization (NFV) centraliseren het beheer van grote netwerken met oplossingen op applicatieniveau.

  1. Internet of Things (IoT) wordt realiteit

IoT evolueert in 2017 van losse oplossingen naar netwerken van apparaten die met elkaar communiceren en dezelfde data gebruiken. Het aantal spelers in de IoT-waardeketen neemt toe, end-to-end service wordt belangrijker en interconnectie bepalend voor toegang tot netwerken en meerdere clouds. In de toekomst zal het streven steeds vaker zijn om de druk op bedrijfsnetwerken te verminderen en dataverkeer over verschillende netwerken te verdelen om de prestaties van IoT-oplossingen te verbeteren.

Wilt u verder praten over uw uitdagingen voor connected enterprise in 2017? Stuur ons even een e-mail: marketingNL@eu.equinix.com.