De laatste uitbreidingen in Amsterdam, Frankfurt en Milaan zijn bedoeld om te voldoen aan de vraag naar interconnectie
Wereldwijde uitbreiding is van groot belang voor Equinix om interconnectie te kunnen bieden. Waarom? Omdat een van de belangrijkste kenmerken van interconnectie is dat het klanten zo dicht mogelijk bij hun markten en gebruikers brengt: dé plek waar data wordt gegenereerd.
Nabijheid bij data, supply chain-partners en gebruikers resulteert in de laagst mogelijke latency en een verbeterde performance en gebruikerservaring. Maar om die nabijheid te kunnen bieden, moet interconnectie beschikbaar zijn in meerdere markten over de hele wereld. Daarom is Equinix constant bezig om uit te breiden, zodat klanten meer markten kunnen aanboren. Onze expansie-activiteiten in de eerste helft van 2017 in de EMEA-regio zijn hier het bewijs van.
Afgelopen maand openden we nieuwe datacenters in Amsterdam en Frankfurt. Bovendien kondigden we aan dat we de Equinix Cloud Exchange™ in Milan gaan introduceren. Aangezien we halverwege het jaar zijn, is het goed om terug te blikken en te anticiperen op de vraag naar interconnectie van bedrijven in de toekomst.
Milaan duikt dieper in de cloud
De introductie van de Cloud Exchange in Milaan deze herfst is een mijlpaal in de ontwikkeling van Milaan als een Europees cloud-centrum. De Cloud Exchange stelt bedrijven in staat om directe, gelijktijdige en gevirtualiseerde verbindingen te maken met meerdere cloud-providers vanuit één enkele poort. In principe hebben bedrijven in Milaan nu de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de cloud-diensten die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben. En voor bestaande multinationale klanten betekent dit cloud-toegang in een nieuwe markt, terwijl er gebruik gemaakt wordt van dezelfde exchange-infrastructuur die toegankelijk is in meer dan twintig markten in de wereld. En dat is belangrijk in een Italiaanse cloud-markt die naar verwachting met 22 procent per jaar zal groeien tot 2020.
De Cloud Exchange wordt gehost op de campus van Equinix die bestaat uit drie gebouwen. De gebouwen zijn onderling verbonden met hogesnelheidskabels, zodat er geen onderscheid is tussen de gebouwen. De campus zelf huisvest meer dan 220 bedrijven en 150 netwerkproviders. Er is dus enorm veel keus in potentiële partners en klanten voor bedrijven die aan een hybride of multi-cloud toekomst willen bouwen.
Amsterdam breidt mogelijkheden uit in de digital edge
Onze nieuwe AM4-faciliteit in Amsterdam is een indrukwekkend gebouw van twaalf verdiepingen hoog, op een internationaal bekende plek, namelijk Amsterdam Science Park. Het park is een low-latency toegangspoort naar Europa – bedrijven bereiken vanuit deze campus 80 procent van het continent binnen vijftig milliseconden. AM4 biedt ook lokale toegang tot meer dan 700 bedrijven, leidende cloudservice-providers en de AMS-IX en NL-IX exchanges.
AM4 zorgt ervoor dat onze klanten optimaal gebruik kunnen maken van de digital edge, waar commercie, populatiecentra en digitale ecosystemen samenkomen. De mensen, locaties, clouds en data die bedrijven nodig hebben om met elkaar te verbinden, zijn daar aanwezig. Het is dé plek waar zaken worden gedaan. Bedrijven van vandaag moeten hun ICT-omgeving naar de digital edge bewegen op een wereldwijde schaal. AM4 helpt onze klanten om dat snel en veilig te doen.
Frankfurt verbetert positie als financiële hub
Frankfurt is een financiële hoofdstad en de recente opening van het nieuwe flagship datacenter van Equinix in deze internationale stad is een volgende stap om te garanderen dat bedrijven daar de interconnectie krijgen die zij nodig hebben om te innoveren en te groeien.
De regio huisvest meer dan 40.000 bedrijven, waaronder 200 banken (80 procent hiervan heeft een hoofdkantoor buiten Duitsland). Deze organisaties zijn steeds meer met elkaar verbonden en hebben toegang tot de cloud. Equinix FR6 werd gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag naar interconnectie. Het datacenter is gebouwd op Campus Klyer, één van ’s werelds meest carrier-dichte campussen, wat belangrijk is voor een financiële hub. De campus onderhoudt ook partnerships om directe connectie met ’s werelds grootste internet exchange, DE-CIX, mogelijk te maken. De toevoeging van FR6 versterkt de Equinix Frankfurt-campus als een toegangspoort naar wereldwijde handelskansen, bedrijven en business centers.
Het belang van interconnectie uitbreiden
Het is duidelijk dat de uitbreidingen in de EMEA-regio onze klanten dichter bij de mensen en zaken brengen waar zij interactie mee willen hebben. Maar interconnectie is zoveel meer dan nabijheid in een digitaal tijdperk. Andere elementen die die het kritieke karakter van interconnectie voor de business onderstrepen :
- Digital Ecosystem Density maakt de connectiviteit mogelijk die bedrijven in een digitale wereld simpelweg niet meer kunnen missen. Directe en simultane connectiviteit met meerdere partners is nodig voor zelfs de meest basale taken.
- Directe interconnectie is een belangrijk onderdeel, omdat geen ander type connectie sneller, beter of veiliger is.
- Distributed delivery van interconnectie via wereldwijde exchange points staat direct in relatie tot de behoefte aan nabijheid binnen de huidige digitale economie. In ons geval bevinden de exchange-points zich in Equinix datacenters. Het is een voorwaarde dat deze exchange points zich aan de digital edge bevinden en wereldwijd verspreid zijn om toegang tot directe en veilige interconnectie te bewerkstelligen wanneer dat nodig is.
Bij Equinix kennen we niet alleen het belang van interconnectie, maar we zien om ons heen ook dat interconnectie nodig is voor superieure connectiviteit die overal en altijd werkt. Bedrijven krijgen steeds meer door dat interconnectie niet optioneel is, maar essentieel. Zij leren dat als men wil slagen in een digitale economie, er voldaan moet worden aan interconnectie-eisen en men een proactieve strategie moet creëren om te verzekeren dat er vandaag en in de toekomst aan die eisen wordt oldaan.
Lees meer over het ontwerpen van interconnectie-vriendelijke ICT-architecturen in onze Interconnection Strategy Guide.