Digitaal zakendoen: Overal, met iedereen en altijd

Digitalisering zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden. Uw organisatie heeft er ongetwijfeld al verscheidene benut. Misschien nam u wel uw eerste stap richting digitale transformatie met de implementatie van een SaaS-gebaseerd CRM-systeem, waarmee u prospects beter kon volgen en deals sneller kon beklinken. Of misschien koos u voor een ‘cloud-first’ beleid om uw organisatie sneller te laten groeien in nieuwe markten. Vandaag de dag bent u waarschijnlijk continu op zoek naar nieuwe manieren om klanten te verrassen, nieuwe samenwerkingsvormen en innovaties door nieuwe business- en verdienmodellen.

Digitalisering zorgt voor kansen in elke sector, maar is ook een grote uitdaging voor traditionele IT-modellen. De eigenschappen van de infrastructuur die nodig zijn in een digitale business (gedistribueerd, dynamisch en gevirtualiseerd) staan haaks op de gecentraliseerde, handmatig beheerde en fysieke IT-architectuur waarop bedrijven jarenlang hebben vertrouwd.

Een moderne organisatie moet in staat zijn om een digitale infrastructuur uit te kunnen rollen, overal waar de business op dat moment is. Zij moeten elke klant, elke partner en elke leverancier kunnen bereiken om de vereiste ervaring ‘on-demand’ te leveren. Om dit te verwezenlijken, moeten mensen, clouds, data en apparatuur samenbrengen op manieren die tot voor kort onmogelijk waren. In het kort: zij moeten kunnen schakelen met de snelheid van ‘digital’ en wel nú.

Nieuw netwerk voor interconnectie versnelt digitale business

Nu het gebruik van digitale technologie toeneemt, urbanisatie in de wereld doorzet, de zorgen rondom cybersecurity toenemen en datasoevereiniteit en digitale handelsstromen versnellen, verandert het speelveld voor bedrijven. Het kunnen faciliteren van real-time interacties, het leveren van digitale diensten dichtbij de gebruiker en beschermen van data zijn enkele eisen aan uw bedrijf. Een andere eis is wereldwijde interconnectie met klanten, partners en werknemers. Het leveren van unieke digitale klantervaringen is de belangrijkste drijfveer. En de enige oplossing voor de behoeften van deze nieuwe wereld is het versimpelen, schalen en dynamisch aanpassen van uw digitale infrastructuur.

Precies vanwege de hierboven genoemde ontwikkelingen, kondigen wij grote stappen aan in de evolutie van ons wereldwijde platform voor interconnectie en datacenters, die bedrijven beter in staat moeten stellen om tegemoet te komen aan de nieuwe verwachtingen. Wij helpen onze 9.500 klanten met het vergroten van hun bereik in de digitale economie, door middel van private on-demand verbindingen met bedrijven op alle locaties ter wereld op Platform Equinix™. Dit doen wij door een directe fysieke en virtuele verbinding tussen onze 190 International Business Exchange™ (IBX®) datacenters, die wereldwijd in 48 markten staan.

Dit is een ontwikkeling die een nieuw niveau van interconnectie mogelijk maakt: inter-metro-connectiviteit. Om dit mogelijk te maken, gebruiken wij bewezen technologie die onze enterprise-klanten en serviceproviders nu al gebruiken op de Equinix Cloud Exchange™ (ECX), welke een naamswijziging ondergaat en voortaan Cloud Exchange™ Fabric (ECX Fabric) zal heten. De nieuwe naam vinden wij een betere weergave van de verbeterde capaciteiten. Al onze klanten kunnen nu overal gebruikmaken van software-defined networking (SDN) binnen ECX voor dynamische interconnectie van Equinix-klanten via directe en veilige verbindingen. Dit omvat ook interconnectie met hun eigen edge-implementaties in regionaal verspreide Equinix IBX-datacenters.

Met de introductie van ECX Fabric vereenvoudigen wij de manier waarop bedrijven private connecties met elkaar maken. Middels verschillende tools verkrijgen zij alle voordelen die horen bij een dynamisch ‘as-a-service’-model. Via een klantportaal kunnen zij hun connectiviteit met medewerkers, partners en klanten vormgeven. Ook hebben zij de beschikking over een groot aantal API’s voor het instellen van SDN-capaciteiten. ‘Last but not least’, profiteren Equinix-klanten van de uitbreiding van de ECX Fabric en de Equinix Internet Exchange naar nieuwe metro’s in de EMEA- en Americas-regio’s, plus de uitbreiding van de ECX Fabric op bestaande EXC-locaties in de APAC-regio.

Meer capaciteiten, meer mogelijkheden

Waarom is dit allemaal zo belangrijk? Het nieuws houdt in dat bedrijven nog sneller hun digitale infrastructuren kunnen uitrollen, nog sneller deel kunnen nemen in ecosystemen van bedrijven en uitbreiden naar nieuwe markten. In welke sector u ook actief bent, er schuilt een grote meerwaarde in de beschikbaarheid van snellere, veiligere en betrouwbaardere interconnecties via één dynamisch, wereldwijd platform voor digitale bedrijven.

Financiële dienstverleners bijvoorbeeld, kunnen profijt halen uit de mogelijkheid om wereldwijd verspreide bedrijfsonderdelen te integreren na een fusie of overname. Voor digitale retailers is geografische nabijheid (voor advertentiedoeleinden en betalingspartners) in specifieke metro’s aantrekkelijk, waarmee zij een snellere en meer persoonlijke winkelervaring mogelijk maken. En mediabedrijven kunnen de waardeketen voor creatie en distributie van content beter inrichten, waardoor deze beschikbaar wordt voor een groter publiek tegen lagere kosten.

Met de ECX Fabric kan elk bedrijf:

– De infrastructuur voor businesscontinuïteit en disaster recovery betrouwbaar maken, door on-demand toegang tot cloudservices binnen of juist over metro’s heen, om ‘geo-redundant’ en geïntegreerde multicloud- en hybrid cloud-architecturen te realiseren

– Productiviteit vergroten door te verbinden met SaaS-platformen en kostenefficiënte pay-as-you-go-diensten te gebruiken, overal en altijd

– Performance verbeteren door edge-infrastructuren in verschillende regio’s te integreren voor datareplicatie of toegang tot gedistribueerde applicaties en data

– Innovatie versnellen met betrouwbare en veilige fysieke en virtuele private verbindingen met strategische businesspartners

– Groei vergroten door digitale business snel op te schalen op verschillende wereldmarkten en te verbinden met nieuwe businesspartners en geografische locaties

Houd onze berichtgeving de komende tijd in de gaten voor meer informatie. Wij blijven innoveren en nieuwe producten en diensten ontwikkelen op ons wereldwijde Platform Equinix™. De mogelijkheden voor het ontwikkelen van unieke ervaringen voor klanten en partners heeft wat ons betreft geen grenzen. Hetzelfde zou moeten gelden voor uw IT. Wij werken er hard aan om te zorgen dat ook uw mogelijkheden grenzeloos blijven.

Voor meer informatie, lees onze Platform Equinix Vision Paper.