Networking for Nerds: 5 manieren om thuiswerkend personeel te ondersteunen

Zo maakt u uw bedrijfsnetwerk klaar voor digitale samenwerking

Bryson Hopkins
Networking for Nerds: 5 manieren om thuiswerkend personeel te ondersteunen

Is uw netwerk er klaar voor om het groeiende aantal medewerkers dat vanuit huis werkt te ondersteunen? Die vraag stellen veel IT-organisaties zich nu ze bezig zijn om hun netwerkcapaciteiten maximaal uit te breiden voor thuiswerkend personeel.

Zelfs voordat personeel wereldwijd door het coronavirus thuis moest werken, had Nederland alleen al in 2018 3,3 miljoen werknemers die regelmatig vanuit huis werkten. [i] In de Europese Unie werkte 5,2% van de personen tussen de 15 en 64 jaar in 2018 vrijwel altijd vanuit huis. [ii] Gartner schat dat “tegen 2024 30% van de kantoormedewerkers wereldwijd gedeeltelijk of volledig op afstand zal werken. In 2019 was dat nog 5%.” [iii]

Om tegemoet te komen aan de toenemende eisen van werken op afstand via openbare en particuliere netwerken, passen onze klanten in het bedrijfsleven, de publieke sector en serviceproviders een aantal creatieve strategieën toe voor het implementeren van netwerk- en cloudgebaseerde Unified Communications and Collaboration (UCC)-oplossingen op Platform Equinix®.

Equinix Cloud Exchange Fabric™

Breng on-demand datacenter-naar-datacenter netwerkverbindingen tot stand tussen twee ECX Fabric-locaties binnen een regio of wereldwijd via softwaregedefinieerde interconnectie.

Lees meer
ecx-fabric

Hieronder volgen enkele van de belangrijkste benaderingen waarmee we onze klanten helpen om hun netwerkcapaciteiten snel, efficiënt en kosteneffectief te versterken voor een groeiend aantal thuiswerkers.

1. Virtualiseren voor meer flexibiliteit en schaal

Met software-defined networking (SDN) en network functions virtualization (NFV) kan u uw huidige netwerkmogelijkheden uitbreiden, zonder dat u hiervoor speciale hardware hoeft aan te schaffen. Een software-defined wide area network (SD-WAN) verplaatst een groter deel van de netwerkcontrole naar de cloud, zodat u uw bedrijfsnetwerk sneller en goedkoper kunt verbinden over een grote geografische afstand. SD-WAN-services kunnen u helpen om de ‘ruggengraat’ van uw netwerk snel uit te breiden naar waar uw personeel zich bevindt. Dit is mogelijk door gebruik te maken van het openbare internet of particuliere interconnectie. Er zijn tegenwoordig veel virtual private network (VPN)-verbindingsoplossingen beschikbaar op Platform Equinix, zoals de Citrix NetScaler SD-WAN, de Cisco SD-WAN en de Verizon Virtual Network Services SD-WAN.

2. Gebruikmaken van UCC in de cloud

Met SD-WAN-oplossingen heeft u ook snel toegang tot cloudgebaseerde UCC-platforms, hetzij via het openbare internet of via VPN’s. Voor organisaties die vereisen dat gebruikers de VPN-route volgen, zijn er oplossingen zoals Orange Business Services, die directe en veilige toegang mogelijk maken tot cloudgebaseerde UCC-serviceproviders. Denk hierbij aan Cisco WebEx, Microsoft Teams en Zoom. Zoom biedt hun klanten daarnaast ook particuliere interconnectie als een service aan op Platform Equinix, wanneer ze hun video-unified communications-services gebruiken; als alternatief voor het openbare internet

Naast het gebruik van SD-WAN’s voor private peering tussen uw bedrijf, netwerk en cloudproviders, kan u ze gebruiken om snelle en veilige toegang te krijgen tot cruciale partnerecosystemen.

3. Een grotere netwerkbandbreedte voor een hogere productiviteit

Voor HD-videoconferenties en andere UCC-toepassingen heeft u extreem grote hoeveelheden netwerkbandbreedte nodig. Gebruikers kunnen de website van hun UCC-provider raadplegen om hun individuele vereisten te zien. Om u een algemeen idee te geven: voor high quality WebEx-vergaderingen met spraak en video raadt [iv] Cisco 2,5 Mbps aan om te ontvangen en 3,0 Mbps om te verzenden. Dat geldt dan alleen voor een één-op-één gesprek. Maar denk nu eens aan een onderneming die duizenden gelijktijdige HD-videosessies ondersteunt voor haar thuiswerkende medewerkers.

De mogelijkheid om snel verbindingen met hogere bandbreedte te leveren voor zowel VPN als openbare internettoegang is van steeds groter belang. Dit is namelijk nodig om hoge gebruikersvolumes te ondersteunen voor productiviteitsoplossingen voor thuiswerkers, zoals virtuele desktopinfrastructuren (VDI). Door gebruik te maken van interconnectie SD-WAN-technologieën op Platform Equinix, kunt u snel en on-demand gebruikmaken van een grotere bandbreedtecapaciteit. Verizon-Software Defined Interconnect (SDI) gebruikt bijvoorbeeld SDN-technologie om wereldwijd directe en veilige interconnectie tot hun private IP MPLS-netwerk te bieden. Dit is mogelijk binnen luttele minuten dankzij de Verizon MPLS-netwerken en Equinix International Business Exchange™ (IBX®) datacenters. Verizon ondersteunt ook vManage, wat zorgt voor zichtbaarheid en controle over uw end-to-end SD-WAN-infrastructuur, inclusief interconnectie met meerdere clouds.

4. IP-dekking uitbreiden met peering

Wereldwijde IP-peering en internetuitwisselingen, zoals beheerd door Equinix en partners, zijn van cruciaal belang voor het vergroten van het bereik en de capaciteit van openbare internetnetwerken. Punten voor internet exchange bundelen IP-verkeer tussen meerdere internetdiensten, netwerken en content netwerkaanbieders binnen dezelfde fysieke locatie. De nabijheid tussen deze providers vermindert het aantal wisselingen tussen hen onderling omdat ze als het ware het bewegende IP-verkeer tussen hun netwerken ‘delen’. IP-uitwisselingspunten schalen het netwerkverkeer, verminderen de latency en verbeteren de retourtijd – en verlagen mogelijk ook de kosten.

Een ander voordeel van het gebruik van internetuitwisselingen op Platform Equinix is ​​dat die andere netwerken zich ook op dezelfde locatie bevinden als toonaangevende cloudproviders. Denk hierbij aan on-ramps naar AWS, Microsoft Azure, Google en Oracle cloudplatforms, die snelle toegang tot cloudgebaseerde UCC-platforms en andere virtuele services, zoals VMware Cloud on AWS, mogelijk maken.

5. Een grotere nabijheid van netwerken, clouddiensten en zakelijke ecosystemen

Door de computing sources dichter bij netwerk- en cloudecosystemen te plaatsen, wordt de latency verminderd. Ook kunnen uw gebruikers zo sneller en gemakkelijker toegang krijgen tot de essentiële services die ze nodig hebben voor optimale prestaties. Meer dan 1.800 netwerk- en 2.900+ cloud- en IT-serviceproviders bevinden zich op Platform Equinix in 55 regio’s over de hele wereld. Hierdoor krijgt u on-demand toegang tot de benodigde services die uw thuiswerkend personeel nodig heeft om hun werk te kunnen doen.

Equinix biedt de digitale infrastructuur en oplossingen die organisaties nodig hebben om een ​​groeiend personeelsbestand op afstand mogelijk te maken. Equinix Cloud Exchange Fabric™ (ECX Fabric™) levert snelle, software-defined interconnectie tussen ondernemingen, netwerken en clouds, die de leveringstijd van verbindingen verminderen tot een kwestie van minuten – versus weken. Network Edge is geoptimaliseerd voor onmiddellijke selectie, implementatie en interconnectie met toonaangevende virtuele netwerkdiensten op aanvraag, zonder aanvullende hardwarevereisten. Daarbij schaalt Equinix Internet Exchange internetverkeer via de grootste wereldwijde peeringoplossing in meer dan 30 markten.

Lees meer over ECX Fabric om te ontdekken hoe u snel uw netwerkmogelijkheden regionaal, nationaal en over de hele wereld kunt op- of afschalen.

 

[i] Thuiswerken gebruikelijker in steden, analyse van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), december 2019.

[ii] Eurostat: How usual it to work from home?, februari 2020.

[iii] Gartner, Market Trends: Acceleration of Remote Work Leads to a Shift in Enterprise Communications Services Consumption (Gartner-abonnement vereist) Door analisten Hanna Karki, Grigory Betskov, Susanna Silvennoinen, 5 februari 2020 – ID G00715355.

[iv] Cisco: What are the Minimum Bandwidth Requirements for Sending and Receiving Video in Cisco Webex Meetings?

Avatar photo
Bryson Hopkins Former Senior Director, Global Solutions Enablement
Subscribe to the Equinix Blog