Zo zorgt u voor bedrijfscontinuïteit in uitdagende tijden

Ondersteun thuiswerkend personeel en onderneem actie voor risicomanagement, bedrijfscontinuïteit en disaster recovery

Jim Poole
Zo zorgt u voor bedrijfscontinuïteit in uitdagende tijden

Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal. De uitdagingen die het COVID-19-virus de regeringen, bedrijven, scholen en gezinnen wereldwijd heeft gesteld, zijn een test voor onze wendbaarheid om te reageren op een snel veranderende situatie. Maar het is ook een bewijs van hoe vindingrijk en veerkrachtig we zijn als wereldwijde community, en hoe goed we elkaar weten te vinden in moeilijke tijden.

In het huidige klimaat zijn bedrijven op zoek naar proactieve manieren om een groeiend aantal werknemers, partners en klanten op afstand zo goed mogelijk te ondersteunen. In een recent rapport van Uptime Institute Intelligence wordt aanbevolen “dat de bedrijfscontinuïteitsplannen moeten worden aangescherpt om preventieve maatregelen op te nemen (denk bijvoorbeeld aan essentieel personeel dat aan het begin van elk “griepseizoen” moet worden ingeënt). Denk ook aan voorzorgsmaatregelen zoals het herzien van de digitale veerkracht, site redundancy en Service Level Agreements (SLA’s) van leveranciers. Bovendien moeten bedrijven de herstelplannen, procedures en beleidslijnen voor rampen, en verklaringen van doelstellingen herzien – om deze te kunnen aanpassen aan de huidige en de verwachte omstandigheden.”

Graag delen we een aantal van onze inzichten die we onze klanten en partners bieden om hen te helpen hun bedrijfsvoering te versterken, zodat ze kunnen inspelen op wat er ook maar op hun pad komt.

Download the Equinix Cloud Exchange Fabric™ Data Sheet

Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric™) directly, securely and dynamically connects distributed infrastructure and digital ecosystems on Platform Equinix®. Establish data center-to-data center network connections on demand between any two ECX Fabric locations within a metro or globally via software-defined interconnection.

Download Now
ecx-fabric

Wendbaarheid voor bedrijfsrisico’s

Voor een soepele bedrijfsvoering, is de beschikbaarheid van de IT-infrastructuur van groot belang. Die zorgt er immers voor dat data worden veiliggesteld en operationele processen worden voortgezet. Een belangrijk aspect van het online blijven is het onderhouden van redundante stroomvoorzieningen. Hier vindt u nog enkele best practices voor risicobeperking.

Verbetering van de bedrijfscontinuïteit en disaster recovery

Uw bedrijf draaiende houden, ongeacht of er sprake is van een verstoring (gepland of ongepland), is een essentiële vereiste voor alle bedrijven. Lees hier hoe u uw gebruikers van dienst kunst zijn door oplossingen voor bedrijfscontinuïteit, calamiteitenherstel- en beheer te implementeren.

Optimaal gebruik van multicloud

Het gebruik van multicloud verbetert de flexibiliteit en schaalbaarheid van uw bedrijf. Daarnaast kan multicloud high availability (HA) helpen bij het beschermen van belangrijke applicaties en data van uw bedrijf. Om multicloud HA optimaal te benutten, zijn er verschillende niveaus van hoge beschikbaarheid in de cloud nodig: data-to-data, application-to-application en cloud-to-cloud.

In de komende blogs zullen we strategieën delen voor het vergroten van de flexibiliteit van uw bedrijf om een groeiend extern personeelsbestand te ondersteunen en ervoor te zorgen dat uw bedrijfsvoering veerkrachtig is. We geven advies over hoe u de netwerkprestaties van uw bedrijf kan optimaliseren zodat uw klanten erop kunnen vertrouwen dat belangrijke data beschermd wordt.

Databeveiliging in de cloud

AssuredDP biedt een cloud-based Backup- en Disaster Recovery-as-a-Service (DRaaS)-oplossing. Deze oplossing wordt aangedreven door Rubrik’s geautomatiseerde, databeheerplatform. Dit platform maakt unieke back-ups en kan data en applicaties herstellen voor klanten, in hyperscaler clouds en in datacenters van derden.

Rubrik gebruikt Equinix Cloud Exchange Fabric™ (ECX Fabric™) om hun klanten te bereiken op publieke cloudplatformen met hun oplossing Rubrik Cloud. Hierdoor kunnen ze ook op kleine schaal data repliceren en herstellen. Dit doet het bedrijf met behulp van on-premises locaties, publieke clouds en Equinix IBX-datacenters voor geoptimaliseerd dataherstel en -gebruik.

Lees ook over hoe u met Equinix Cloud Exchange Fabric een veerkrachtige infrastructuur voor bedrijfscontinuïteit en disaster recovery kunt creëren.

Jim Poole
Jim Poole Vice President, Business Development at Equinix