5 manieren om de bedrijfscontinuïteit van uw datacenter te verbeteren

Geef uw flexibiliteit en betrouwbaarheid een boost met IBX SmartView en Equinix Smart Hands

Rodney Elder
5 manieren om de bedrijfscontinuïteit van uw datacenter te verbeteren

Om een datacenter operationeel te houden, is het al lang niet meer genoeg om ervoor te zorgen dat de apparatuur up-and-running blijft. In een tijd waar alles ‘on-demand’ en ‘as-a-Service’ verkrijgbaar is, verwachten klanten ook een hoge flexibiliteit van datacenters. Het stelt datacenters voor een uitdaging: hoe voldoet u aan de flexibiliteitsvraag en zorgt u tegelijkertijd voor een betrouwbaar en duurzaam beheer van de datacenterinfrastructuur?

De recente gebeurtenissen hebben werkpatronen snel veranderd; van werken vanuit kantoor naar thuiswerken. Daarnaast worden datacenters geconfronteerd met variabelen zoals het klimaat en het weer, fluctuerende stroomvraag en beschikbare energiebronnen. Zo vergt bijvoorbeeld een high performance computing workload meer energie dan een workload die maar één of twee keer per jaar gedaan hoeft te worden. Omdat bedrijven verschillende workloads draaien, is het moeilijk te voorspellen hoeveel energie er nodig is voor optimale efficiëntie. Daar kunnen datacenter infrastructuur management (DCIM) oplossingen als IBX® SmartViewTM nuttig zijn. Met deze toepassing kunnen on-demand digitale processen zichtbaar en inzichtelijk worden gemaakt.

Inzicht hebben in uw digitale processen is door de reisrestricties en beperkte toegang tot de infrastructuur nog belangrijker geworden. Vanwege het groeiende aantal COVID-19 gevallen heeft Equinix wereldwijd de toegang tot Equinix International Business Exchange™ (IBX®) datacenters beperkt. Zo beschermen we de gezondheid en veiligheid van onze klanten, partners en werknemers, behouden we de continuïteit van onze diensten en passen we ons aan volgens de richtlijnen van de overheid en de volksgezondheid. Hierom hebben we de toegang tot onze IBX-datacenters in Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje beperkt. De overige IBX’s, met uitzondering van die in Asia Pacific, kunnen alleen op afspraak worden bezocht. Om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering doorgaat met een maximale uptime, kan Equinix Smart Hands® het bereik van uw IT-personeel uitbreiden met 24-uurs ondersteuning door technici voor uw datacenterapparatuur.

IBX SmartView: On-Demand Operational Visibility at Your Fingertips

IBX SmartView is a data center infrastructure management (DCIM) SaaS application providing real-time access to environmental and operating information relevant to your IBX data center footprint on Platform Equinix™.

Start Your Free Trial
sv1

Zichtbaarheid = flexibiliteit, bij digitale werkzaamheden

Digitale initiatieven moeten gepland worden met (complexe) veranderingen voor de toekomst in het achterhoofd. Door IT-afdelingen te wapenen met relevante inzichten uit data, kunnen bedrijven hun operationele processen optimaliseren en hun infrastructuur opnieuw inrichten. Maar hoe zien die inzichten er praktisch uit? Hoe draagt data bij aan een méér flexibele organisatie met méér efficiëntie?

IT-teams hebben on-demand inzicht nodig in hun hardware, in de instellingen binnen hun infrastructuur en in de huidige status van hun omgeving. Zo kunnen zij de digitale werkzaamheden van vandaag managen en die voor de toekomst inplannen. Die data moet real-time beschikbaar zijn en gericht zijn op de specifieke werkprocessen. Denk hierbij aan energieverbruik, impact op de omgeving, mechanische processen en elektrische stromen. De zichtbaarheid moet tot op kast-niveau nauwkeurig en toegankelijk zijn. Daarnaast moet de data consistent zijn en beschikbaar voor verschillende medewerkers en stakeholders. DCIM-oplossing IBX SmartView voldoet aan die eisen en is de sleutel tot een volledig en real-time inzicht in uw operating processen.

Source: IBX SmartView data sheet

On-site support verbetert de betrouwbaarheid van operations

Er is expertise over datacenters nodig om te garanderen dat uw digitale business operations goed geïnstalleerd zijn en optimaal onderhouden worden. Een supportteam van Equinix Smart Hands kan een verlengstuk voor uw IT-afdeling zijn. Met een breed scala aan ‘on-site’ ondersteuningsmogelijkheden kan Equinix helpen met aangepaste installaties en tests en met het oplossen van verschillende storingen.

5 voorbeelden van toepassingen die uw weerbaarheid vergroten

Om de meerwaarde van een real-time DCIM als IBX SmartView wat minder abstract te maken en om de manier te schetsen waarop services als Smart Hands een bedrijf meer wendbaar en betrouwbaar kunnen maken, geven we u 5 toepassingen.

1. Optimaliseer uw energieverbruik

Het is belangrijk het energieverbruik nauwlettend in de gaten te houden voor optimale efficiëntie en betrouwbaarheid. Met IBX SmartView is het mogelijk om stroomverbruiksprofielen en historische trends te zien, van het datacenter-niveau tot aan het stroomcircuitniveau. U kunt drempelwaarschuwingen en trendvermogensgegevens raadplegen om onnodig verbruik te verminderen. En als het stroomverbruik binnen een circuit in de loop van de tijd stijgt en de ingestelde drempels nadert of overschrijdt, krijgt u hier bericht van zodat u proactief hierop kunt reageren. U kunt ook overbelasting van het circuit voorkomen en de uptime verhogen door overbelaste apparatuur vroegtijdig te identificeren. Daarnaast kunt u de operationele kosten verlagen met data over het stroomverbruik. Aan de hand van deze data kunt u de onbenutte infrastructuur herverdelen of verwijderen. Equinix Smart Hands kan u ter plekke helpen om uw apparatuur opnieuw te verdelen voordat er overcapaciteit plaatsvindt.

2. Verbeter de planning van uw capaciteit

Capaciteitsplanning is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de juiste capaciteit wordt toegewezen voor huidige en toekomstige workloads. Trendrapporten geven inzicht in de capaciteitsbehoeften om te kunnen reageren op groeiende workloads. Door mogelijke beperkingen te evalueren bij het implementeren van extra infrastructuur, kunt u dure onder- of overbelasting vermijden en gebruikmaken van Smart Hands om uw systemen veilig en efficiënt te implementeren.

3. Benut acute meldingen en (pro)actieve oplossingen

Zichtbaarheid in de belangrijkste operating data geeft u meer tijd om op gebeurtenissen en calamiteiten te reageren en plannen voor disaster recovery te implementeren. Als de temperatuur in een IBX-datacenter bijvoorbeeld snel stijgt boven een ingestelde drempel, wordt er een waarschuwing geactiveerd in IBX SmartView en krijgt u een melding met specifieke informatie over de gebeurtenis, zoals de locatie en mogelijke impact. Als er een systeem- of stroomuitval is, kunt u ook plannen voor disaster recovery implementeren om applicaties te verplaatsen van de getroffen systemen. We raden u aan om altijd één extra ononderbroken stroomvoorziening (Uninterrupted Power Supplies: UPS) voor uw systemen te hebben, om zo stroomuitval te voorkomen. Smart Hands kan bij een waarschuwing technische assistentie ter plaatse bieden om het probleem op te lossen voordat er een storing optreedt.

4. Koppel de infrastructuur van verschillende systemen

Bedrijven met een IT-infrastructuur op verschillende locaties hebben een efficiënte manier nodig om deze IT-middelen in één oogopslag te bewaken. Met een compacte, web-based applicatie kunt u assets op afstand bewaken, uw infrastructuur visualiseren en toegang krijgen tot (bijna) real-time gegevens. Het biedt ook één overzicht van uw Equinix-infrastructuur voor gestroomlijnde communicatie, rapportage en auditing. Het is daarnaast mogelijk uw Equinix-footprint te integreren met applicaties die u als bedrijf in eigen beheer heeft. Met REST API’s kunt u eenvoudig de elektrische, mechanische en environmental assets van Equinix integreren in uw interne monitoringsapplicatie. Als onderdeel van deze geïntegreerde weergave kan Smart Hands een verlengstuk zijn van uw bedrijfsvoeringsteam.

5. Behaal duurzaamheidsdoelen

Energie-efficiëntie is een belangrijk focusgebied voor het bevorderen van de duurzaamheid van digitale operaties. Door de stroom-, mechanische en omgevingsomstandigheden te monitoren, kunt u betere beslissingen nemen om de energie-efficiëntie te optimaliseren. U kunt bijvoorbeeld de verdeling van uw infrastructuur evalueren om ideale temperatuurniveaus te garanderen. Met inzichten in de temperatuur kan de druk op overbelaste servers herverdeeld worden. Gegevens over individuele cages en racks geven alle informatie die nodig is voor een volledige, transparante rapportage van de duurzaamheid van uw bedrijfsprocessen. Die gegevens zijn de handvaten om uw gestelde duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Lees meer over hoe IBX SmartView méér inzicht binnen uw data center kan bieden en registreer u hier voor een gratis testperiode. Ontdek ook hoe Equinix Smart Hands een verlengstuk van uw IT-afdeling kan zijn en kan helpen de uptime van uw organisatie te vergroten, om zo de zaken dag en nacht draaiende te houden.

Rodney Elder Global Principal
Subscribe to the Equinix Blog