Interconnectie van digitale infrastructuren

Zakelijke voordelen en succes voor digitale leiders

Charles Meyers
Interconnectie van digitale infrastructuren

Al meer dan twintig jaar ondersteunen we onze klanten op hun weg naar een digitale toekomst. We begonnen met het samenbrengen van internetpioniers op een neutraal platform en nu creëren we interconnectie aan de edge tussen wereldwijde bedrijven. We staan als betrouwbare partner altijd klaar om onze klanten te helpen en we zorgen ervoor dat zij succes behalen in een wereld die steeds meer digitaliseert.

Vandaag hebben Sara Baack, Chief Product Officer bij Equinix, en ik een groep van internationale branche-analisten bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in onze zakelijke en platformstrategie. Ook legden we uit hoe we ons platform aanpassen om digitale leiders van over de hele wereld van dienst te kunnen zijn. De impact van digitale technologieën wordt in iedere sector steeds groter. Bedrijven die in hun bedrijfsstrategie focussen op digitalisering, hebben dan ook een voorsprong. Deze bedrijven hebben nieuwe businessmodellen ontwikkeld, oude modellen aangepast en hun inkomsten nemen sneller toe dan bij concurrenten.

Door de COVID-19-pandemie is de digitale transformatie in een stroomversnelling geraakt. We werken vanuit huis, bieden zorg op afstand, streamen video’s en gebruiken online samenwerkingstools zoals Cisco Webex, Microsoft Teams en Zoom. Al deze zaken werden het nieuwe normaal en veranderden voorgoed de manier waarop we werken, leren en leven.

In deze veranderende en onzekere wereld is één ding heel duidelijk geworden: elke marktleider moet ook een digitale leider zijn.

In deze veranderende en onzekere wereld is één ding heel duidelijk geworden: elke marktleider moet ook een digitale leider zijn.

Power Your Digital Leadership

Find out how the world's digital leaders bring together and interconnect the foundational infrastructure that powers their success.

Download the eBook
Screen Shot 2020-09-28 at 4.58.51 PM

Haal voordeel uit uw digitale infrastructuur

Bedrijven die vandaag de dag toonaangevend en concurrerend willen zijn, moeten veelzijdig zijn. Zo moeten ze zich kunnen aanpassen aan de constant veranderende behoeften van klanten en in snel tempo wereldwijd digitale producten en diensten kunnen leveren. Bovendien is het belangrijk dat een bedrijf verschillende digitale ervaringen kan bieden en samen met partners waarde kan creëren.

Hoe ver een bedrijf ook is met zijn digitalisering, het heeft altijd te maken met de volgende universele uitdaging: traditionele infrastructuren zijn niet geschikt voor digitaal zakendoen.

Het rekenwerk verplaatst zich steeds meer van gecentraliseerde datacenters naar een gedistribueerde infrastructuur in de buurt van belangrijke edge-locaties. Hierdoor kiezen bedrijven steeds vaker voor een hybride multicloud-architectuur. Toch gebruiken de meeste bedrijven een complexe, gefragmenteerde wereldwijde infrastructuur die zowel openbare als privéomgevingen omspant. De digitale infrastructuur moet dus meer globaliseren en interconnectie moet worden geoptimaliseerd. Tot slot moet de infrastructuur meer agile worden.

Als u deze uitdagingen wilt overwinnen en voordeel wilt halen uit uw digitale infrastructuur, zijn er twee zaken van belang. In de eerste plaats heeft u de juiste architectuur nodig. Daarnaast moet u van uw infrastructuur makkelijk één geheel kunnen maken en zorgen voor interconnectie op het juiste platform.

Zo wordt u een digitale leider

Dankzij ons Interconnection Oriented Architecture®-framework (IOA®) implementeren digitale leiders de beste architectuur. Met dit framework kunnen ze veilig en rechtstreeks verbinding maken, wat zorgt voor verbeterde prestaties en opschaalmogelijkheden, een verlaagde latency en minder risico’s. Daarbij zorgt het platform ervoor dat bedrijven data en toepassingen wereldwijd kunnen uitwisselen.

We brengen de basisinfrastructuur samen en zorgen voor interconnectie, allemaal op één platform. Zo hebben digitale leiders directe toegang tot de juiste locaties, partners en mogelijkheden die nodig zijn om succes te behalen. Platform Equinix® zorgt ervoor dat digitale leiders kunnen kiezen uit meerdere providers, gedistribueerde locaties en hybride multicloud-architecturen. Zo kunnen leiders zelf bepalen welke bouwstenen hun infrastructuur nodig heeft om de doelstellingen van het bedrijf te realiseren.

Deze processen zijn terug te zien bij onze 10.000 klanten in 26 verschillende landen. En denk eens aan de coronacrisis. Tijdens deze wereldwijde pandemie is het digitale verkeer wereldwijd explosief toegenomen. Platform Equinix speelde een belangrijke rol toen klanten zoals Dropbox, Netflix en Zoom hun capaciteit moesten vergroten, omdat de vraag naar hun diensten enorm was gestegen.

Als u deze uitdagingen wilt overwinnen en voordeel wilt halen uit uw digitale infrastructuur, zijn er twee zaken van belang. In de eerste plaats heeft u de juiste architectuur nodig. Daarnaast moet u van uw infrastructuur makkelijk één geheel kunnen maken en zorgen voor interconnectie op het juiste platform.

Geef uw digitale infrastructuur een boost

Bedrijven van over de hele wereld vertrouwen op ons, zodat ze kunnen concurreren in een wereld die steeds meer digitaliseert. Daarom werken we voortdurend aan de uitbreiding van ons bereik, de versterking van ons ecosysteem en verbeteren we onze toegankelijkheid. Zo voldoen we aan de alsmaar groeiende behoeften van onze klanten.

  • Digitale leiders toegang geven tot de juiste locaties. Met onze 210 datacenters op vijf continenten (de meeste binnen de sector) bieden we digitale leiders de mogelijkheid om infrastructuur toe te passen waar ze dat nodig hebben. Dit betekent dat we fysieke en virtuele infrastructuur dicht bij publieke clouds en netwerken plaatsen om best-of-breed hybride multicloud-architecturen te realiseren. Ook rollen we de infrastructuur uit op strategische plekken: in de buurt van regio’s en locaties die voor het betreffende bedrijf het belangrijkst zijn.
  • Digitale leiders toegang geven tot de juiste partners. We hebben een uitgebreid wereldwijd ecosysteem van ruim 10.000 bedrijven, waaronder meer dan 1800 netwerken en 2900 cloud- en IT-serviceproviders. Precies daarom kunnen bedrijven overal probleemloos mee verbinden. Dankzij ons groeiende portfolio aan fysieke en virtuele interconnectiediensten hebben klanten eenvoudig toegang tot dit dynamische wereldwijde ecosysteem. Aangezien er zowel leveranciers als klanten van het ecosysteem op Platform Equinix aanwezig zijn, profiteren klanten van een netwerkeffect dat de waarde van hun bedrijf verhoogt.
  • Digitale leiders toegang geven tot de juiste mogelijkheden. Bij het ontwerp van ons platform hebben we gelet op agility, snelheid en het vertrouwen in ons platform. Bedrijven kunnen de levering en het gebruik van digitale diensten op mondiale schaal versnellen, nieuwe mogelijkheden ontdekken en de prestaties verhogen tegen lagere kosten. Er staat een team van betrouwbare solution-architects en solution-engineers klaar om de digitale leiders te ondersteunen bij hun leiderschap. Verder zorgen API’s en online tools ervoor dat de leiders hun infrastructuur eenvoudig kunnen aanpassen en probleemloos zaken kunnen doen.

De bedrijven van nu zijn op zoek naar betere manieren om hun activiteiten uit te voeren. Ze willen één platform waarop het volledige leiderschap plaatsvindt. Een platform waarop hun basisinfrastructuur één geheel vormt en interconnectie mogelijk is, omdat dit nodig is om digitaal voordeel te behalen. Equinix heeft in de afgelopen jaren een wereldwijd bereik, digitale ecosystemen en toonaangevende interconnectiemogelijkheden gerealiseerd. Ook hebben organisaties veel vertrouwen in ons. Equinix is dus de perfecte speler om bedrijven het platform te bieden dat zij willen.

Equinix is toonaangevend op het gebied van digitale infrastructuur en blijft zijn klanten ondersteunen. Ons betrouwbare platform vormt de basis van hun succes.

Meer informatie over Platform Equinix.

Misschien vindt u dit ook interessant:

IDC – Future of Digital Infrastructure—Ever Faster Delivery of Reliable Digital Services and Experiences

Avatar photo
Charles Meyers President & CEO of Equinix
Subscribe to the Equinix Blog