Expansie van ecosystemen in EMEA dankzij opkomende digital-firststrategieën

GXI Vol. 5 bewijst hoe sectoren zich van de concurrentie onderscheiden met hun digitale infrastructuur

Matthew George
Orla Ni Chorcora
Expansie van ecosystemen in EMEA dankzij opkomende digital-firststrategieën

De digitale transformatie van ondernemingen ontwikkelt zich in sneltempo in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (de zogenaamde EMEA-regio), dankzij de symbiose tussen ondernemingen en serviceproviders. Zo migreert bijna de helft (47%) van de IT-professionals in de EMEA-regio kritieke applicaties naar cloudserviceproviders (CSP’s) om een groter concurrentievoordeel te behalen. Dat blijkt uit de Equinix 2020-2021 Tech Tends Survey.

Digitale transformatie van ondernemingen met ecosysteempartners zoals CSP’s is slechts het topje van de ijsberg. EMEA-bedrijfsleiders drijven hun digitale strategieën steeds meer aan door interconnectie met de digitale infrastructuur[i] van serviceproviders, zowel op digitale core- als edgelocaties. De interconnectiebandbreedte[ii] voor deze interacties zal naar verwachting 64% van de totale geschatte capaciteit van de regio tussen 2020-2024 uitmaken, op basis van nieuw onderzoek, gepubliceerd in het vijfde jaarlijkse volume van het Global Interconnection Index-rapport (GXI).

Remodel your enterprise to become digital-first

Make a bold leap with the industry’s source for interconnection data trends.

View GXI Volume 5
gxivol5

Interconnectie met serviceproviders versnelt digitale transformatie van ondernemingen

Volgens GXI Vol. 5 zal de interconnectiebandbreedte in de EMEA-regio tegen 2024 naar verwachting met 46% (CAGR) groeien, goed voor 25% van de totale wereldwijde capaciteit voor interconnectiebandbreedte. Het wereldwijde marktonderzoek GXI, dat Equinix onlangs heeft gepubliceerd, voorspelt hoe organisaties via interconnectie[iii] en gedistribueerde infrastructuur de wereldwijde digitale economie vormgeven en opschalen.

Tijdens de pandemie moesten serviceproviders in de EMEA-regio een tandje hoger schakelen om aan de ongekende vraag van ondernemingen te voldoen. Daardoor hebben serviceproviders in de EMEA-regio 20% meer digitale infrastructuur uitgerold dan in andere regio’s wereldwijd. Het hoge volume waarmee serviceproviders digitale infrastructuur uitrollen in de EMEA-regio legt de basis voor ondernemingen om de groei van interconnectiebandbreedte te versnellen en hun digital-firststrategieën een boost te geven.

EMEA-prognose toont toenemende distributie van digitale core- en edge-infrastructuur en interconnectie van ecosystemen

De GXI toont zowel ondernemingen als serviceproviders waar de grootste groeikansen liggen voor de digitale infrastructuur per sector en per metro, zodat zij hun strategieën voor digitale expansie kunnen plannen. Zo groeien de regionale core- en edgelocaties van metro’s in de EMEA-regio snel, verspreid over meerdere metro’s en industriële ecosystemen. Digitale corelocaties zijn locaties waar organisaties de basis leggen voor hun digitale platform. Digitale edgelocaties zijn locaties waar een organisatie lokale nabijheid van klanten, werknemers, endpoints en intelligente operaties faciliteert. Vanuit conceptueel standpunt omvat de core locaties voor de infrastructuur van bedrijfsnetwerken, multiclouds en regionale back-end data, en omvat de edge locaties nabij specifieke ecosysteemconcentraties – met meer gravity, dichtheid en waarde. Gezien de locatievereisten van een bedrijf voor werknemers, partners en klanten, zullen bedrijven hun core- en edgelocaties echter naar eigen inzicht invullen, samen met de interconnectievereisten met specifieke ecosysteempartners in alle metro’s.

  • Corelocaties zullen naar verwachting met een samengestelde jaarlijkse groei van 45% (CAGR) toenemen tot 3.994 Tbps, wat 75% van de regionale prognose vertegenwoordigt.
  • Van edgelocaties wordt verwacht dat zij hun capaciteit voor de interconnectiebandbreedte 10% sneller zullen uitbreiden dan coremetro’s om tegemoet te komen aan de stijgende behoefte aan lokale participatie en om regionaal aan compliance-eisen te blijven voldoen.

Het GXI-rapport voorspelt dat de FLAP-metro’s (Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs) met 75% van de regionale mix tegen 2024 de grootste zullen zijn in de totale capaciteit voor interconnectiebandbreedte. Parijs is de snelst groeiende coremetro in de EMEA-regio met een groei van 47% (CAGR), en de top drie van groeiende edgelocaties zijn Dubai (60% CAGR), Dublin (58% CAGR) en Madrid (56% CAGR).

Een daarmee verband houdende drijvende kracht achter de vraag naar core- en edge-interconnectiebandbreedte in de EMEA-regio is het toenemende aantal onderzeese kabelaanlandingssystemen die verkeer van telecombedrijven, hyperscalerproviders en content en digitale media over de hele wereld vervoeren. Nieuwe onderzeese kabelprojecten voor meerdere continenten, zoals EllaLink, dat Latijns-Amerika met Europa verbindt, en 2Africa, ook wel “the cable of life” genoemd, dat Afrika, Europa en het Midden-Oosten met elkaar verbindt, zullen de vraag naar digitale infrastructuur en interconnectie van ecosystemen in belangrijke core- en edgemetro’s van EMEA doen toenemen.

Edgelocaties zien ook een toestroom van cloud- en IT- en hyperscalerproviders die ondernemingen zullen helpen om aan regionale compliance-eisen te voldoen en hun lokale aanwezigheid uit te breiden. Hybride multicloud is een essentieel onderdeel van de digital-firststrategieën van bedrijven, als een versneller voor digitale transformatie en groei.

Ecosystemen van sectoren in de EMEA-regio die koploper in digitale transformatie zijn

Ecosystemen van bedrijfssectoren zijn goed voor 36% van de mix voor interconnectiebandbreedte in de EMEA-regio. Serviceproviders ondersteunen de groei van ondernemingen door in de regio op meerdere core- en edgelocaties te opereren (gemiddeld): twee core- en vier edgelocaties.

De volgende sectoren van serviceproviders en ondernemingen zijn voorbeelden van bedrijven die het voortouw nemen bij de uitrol van digitale infrastructuren:

Telecommunicatie

Telecomproviders alleen al zijn goed voor 32% van de wereldwijde mix van interconnectiebandbreedte in de EMEA-regio, met 1.737 Tbps en een samengestelde jaarlijkse groei van 45% (CAGR) tegen 2024. Zo is Orange Business Services (OBS), Equinix EMEA-channelpartner van het jaar, actief in 25 Equinix-metro’s in 16 landen, en maakt het gebruik van Equinix Fabric™ met het wereldwijde netwerk van OBS. Op die manier profiteren ondernemingen van een veilige en betrouwbare interconnectie met toonaangevende netwerk- en cloudproviders. In 2020 zag OBS een aanzienlijke wereldwijde groei, vooral in de EMEA-regio, met gezamenlijke usecases voor WAN-modernisering, hybride multicloud, M&A-integratie, agile datacenterinfrastructuur en digital business.

46% CAGR

Volgens GXI Volume 5 zal de interconnectiebandbreedte in de EMEA-regio tegen 2024 naar verwachting met 46% (CAGR) groeien, goed voor 25% van de totale wereldwijde interconnectiecapaciteit.

Financiële dienstverlening

In de EMEA-regio is de financiële dienstverleningssector koploper in de capaciteit voor interconnectiebandbreedte voor ondernemingen (18% van de regionale mix), met Londen en Frankfurt als de topmetro’s in de EMEA-regio in de bank- en verzekeringssector en de effecten- en tradingsector. Nu de verzekeringssector wordt geconfronteerd met veranderingen, toenemende restrictieve regelgeving en nieuwe, digitaal aangestuurde concurrenten die de traditionele inkomstenstromen van verzekeringen onder druk zetten, is er in deze sector behoefte aan specifieke interconnectie om de digitale transformatie vooruit te helpen.

Publieke sector

De publieke sector in de EMEA-regio liep achter op de digitale transformatiecurve, maar is aan een snelle inhaalslag bezig. Volgens de prognoses wordt het de snelst groeiende sector met een jaarlijkse groei van de interconnectiebandbreedte van 54% tegen 2024. Zo worden miljarden euro’s besteed aan de verbetering van de spoorweginfrastructuur. Nationale regeringen investeren in snellere intercitytreinen, de elektrificatie van spoorlijnen en flexibele pendeltreinconcepten. Ze willen meer treinreizigers vervoeren, met meer treinen die regelmatiger rijden, op tijd aankomen en dat tegen lagere kosten.

Siemens, een leider in technische oplossingen voor de wereldwijde spoorwegindustrie, gebruikt data die meer dan 300 sensoren op elke trein verzamelen en vergelijkt die gegevens met historische data om te voorspellen wanneer onderdelen defect kunnen raken. Omdat ze internationaal werkt, moet de onderneming de gegevens opslaan volgens de plaatselijke wetgeving en op de meest kosteneffectieve manier.

Om Siemens te helpen bij die uitdagingen, is Teradata een samenwerking met Equinix aangegaan om interconnectie centraal te stellen bij de benadering van haar cloudgebaseerde, actieve noodhersteloplossing. Via het Platform Equinix heeft Siemens samen met Teradata de structuur van haar IT-servicemanagement ingeruild voor een digitale edge door digitale en cloudtechnologieën te integreren en tegelijkertijd de automatisering te optimaliseren, de betrouwbaarheid te verbeteren en de prestaties te verhogen.

De regionale core- en edgelocaties van metro's in de EMEA-regio groeien snel, verspreid over meerdere metro's en industriële ecosystemen.
Onze klanten halen meer kilometers uit minder treinen. Met data-analyse kun je sneller de hoofdoorzaak vinden en zo de arbeidstijd verkorten. Essentieel is de uptime verhogen en ongeplande downtime vermijden. Als we incidenten vroeg genoeg voorspellen, kunnen wij – en onze klanten – dienovereenkomstig reageren." - Gerhard Kress, Vice President of IoT Platform, Siemens
18%

In de EMEA-regio is de financiële dienstverleningssector koploper in de capaciteit voor interconnectiebandbreedte voor ondernemingen (18% van de regionale mix).

Lees het GXI-rapport Vol. 5 en leer hoe u de digitale infrastructuur gebruikt voor een digital-first wereld. Ontdek oplossingenvoor digitale core-, ecosysteem- en edgestrategieën.

 

Misschien vindt u dit ook interessant:

GXI Vol. 5 Global Blog

GXI Vol. 5 Americas Blog

GXI Vol. 5 Asia-Pacific Blog

 

 

[i] Service Providers include: Telecommunications, Cloud & IT Service, Hyperscaler Providers, and Content & Digital Media.

[ii] Interconnection bandwidth is a measure, calculated in bits/sec, of the capacity provisioned to privately and directly exchange traffic between two parties, inside carrier-neutral colocation data centers.

[iii] Interconnection is the direct and private traffic exchange between two or more parties, inside a carrier-neutral colocation data center.

Avatar photo
Matthew George Director, Segment Marketing, EMEA
Avatar photo
Orla Ni Chorcora Vice President, Channel Sales, EMEA
Subscribe to the Equinix Blog