Equinix en i3D.net, onderdeel van Ubisoft, versnellen wereldwijde groei van online gaming

Betrouwbare hosting en interconnectie met lage latency zorgen voor wereldwijde groei van gaming en verbeteren de prestaties van gamers

Matthew George
Equinix en i3D.net, onderdeel van Ubisoft, versnellen wereldwijde groei van online gaming

In de afgelopen twee jaar heeft de vraag naar wereldwijde hosting van games ongekende niveaus van schaalbaarheid verlangd en deze vraag blijft stijgen. Volgens Newzoo stijgt het aantal gamers wereldwijd tussen 2021-2023 naar verwachting namelijk van 2,81 naar 3,07 miljard.

i3D.net is sinds 2019 onderdeel van Ubisoft en is een toonaangevende leverancier van applicatiehosting en infrastructuurdiensten. i3D.net exploiteert een wereldwijd low-latency netwerk met duizenden servers en is verspreid over zes continenten op meer dan veertig locaties aanwezig. i3D.net heeft zijn ONE Platform ontworpen voor de unieke schaalbaarheidseisen van de gaming-industrie en biedt daarmee de best mogelijke ervaring aan zijn gamers. Om zo dicht mogelijk bij deze gamers te kunnen komen, verhuisde i3D.net zijn wereldwijde gamingplatform naar Platform Equinix®. Hiermee is het bedrijf aanwezig in meer dan 38 Equinix datacenters (IBX® – International Business Exchange™) in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en Europa. i3D.net, dat al een snelgroeiende hostingleider in de virtuele gamingruimte is, bedient op deze manier zowel Ubisoft-klanten als andere toonaangevende game leveranciers.

See how digital business connects with Equinix Fabric

Connect digital infrastructure and services on demand at software speed via secure, software-defined interconnection. Scale hybrid deployments, achieve network agility, directly connect to partners and providers easily and securely.

Read More
image005

Netwerkoptimalisatie biedt gamers de laagst mogelijke latency

De afgelopen jaren is de gaming business van i3D.net exponentieel gegroeid. Zij weten daardoor wat er voor nodig is om een netwerk bestand te maken tegen zware gebruikerseisen en doen er alles aan om gamers over de hele wereld de laagst mogelijke latency te bieden. Het wereldwijde netwerk van i3D.net is speciaal gebouwd om zo dicht mogelijk bij de eindgebruikers te komen om zo de game-ervaring te optimaliseren. Rick Sloot, Chief Operating Officer bij i3D.net: “Wij streven ernaar om de gamingplatformen van onze gebruikers de beste ervaring te bieden, ongeacht waar deze zich bevinden.”

Toen i3D.net wereldwijd wilde uitbreiden, kwam het in aanraking met het wereldwijde platform van Equinix. Het bedrijf zette in Nederland een centrale locatie op en rolde uitbreidingslocaties uit in Australië en Tokio. I3D.net heeft de hogesnelheidsconnectiviteit met de Equinix-datacenters nodig om games te synchroniseren en om implementatietesten uit te voeren tussen de kantoren van de ontwikkelaars en het datacenter. Equinix gaf i3D.net de verwerkingskracht en netwerksnelheid om snel game-ontwikkelingsbuilds uit te voeren via een point-to-point-benadering.

i3D.net maakt in aanvulling op Equinix Fiber Connect gebruik van een geoptimaliseerde globale backbone, om zo dark fiber links in te zetten tussen lokale klanten, partners en serviceproviders in meerdere Equinix datacenters. Fiber Connect biedt i3D.net een uiterst betrouwbare interconnectie met lage latency en naadloze systeemintegratie en gegevensuitwisseling.

Het bedrijf maakt ook gebruik van Equinix Internet Exchange, de grootste wereldwijde peering-oplossing in meer dan 35 markten. Deze oplossing biedt kosteneffectieve, schaalbare, low-latency IP-peering via een zeer brede mix van providers op Platform Equinix. De vendor-neutraliteit van Equinix stelt i3D.net in staat om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot een groot ecosysteem van internet- en netwerkserviceproviders (NSP’s) en om deze met elkaar te verbinden via Equinix Internet Exchange.

Daarnaast maakt i3D.net gebruik van Equinix Fabric™, om haar klanten op de Ubisoft-infrastructuur te verbinden met AWS, Google Cloud en NSP’s. Equinix FabricTM maakt het leggen van verbindingen virtueel: snel, eenvoudig, flexibel en zonodig volledig geautomatiseerd.

Ons netwerk is een van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf. Het hebben van gezonde interconnectiediensten die het i3D.net-netwerk verbinden met Platform Equinix, betekent dat we onze eindgebruikers de laagste latency kunnen bieden. De interconnectiediensten van Equinix zijn uiterst betrouwbaar en krachtig, waardoor we overal ter wereld kunnen groeien." - Rick Sloot, Chief Operating Officer, i3D.net

Een snelle time-to-market en ondersteuning op afstand zijn essentieel om de concurrentie voor te blijven

Om gebruikers, de gamers, wereldwijd de best mogelijke gaming-ervaring te kunnen bieden, moest i3D.net snel wereldwijd uitbreiden. Vanaf het moment dat het bedrijf een contract voor een nieuwe site bij Equinix had getekend, was deze binnen een paar weken operationeel. Vanwege de COVID-19-lockdowns maakte het bedrijf gebruik van Equinix Smart Hands™, een continu en on-site beschikbare operationele ondersteuningsdienst voor datacenters om de digitale infrastructuur op te bouwen.

i3D.net maakte in deze periode een enorme groei door. Met de hulp van Smart Hands was het bedrijf toch in staat om dit ongelooflijke tempo bij te houden, ondanks het feit dat het personeel niet kon reizen. De experts van Equinix Smart Hands zorgden ervoor dat i3D.net binnen een week twee implementaties van zijn platform binnen de IBX-faciliteiten kon voltooien. Ter vergelijking, zonder Smart Hands kan er maar één wereldwijde implementatie in dezelfde periode worden voltooid. Dat betekent dus een halvering van de time-to-market.

Een blauwdruk voor de groei en het succes van gaming

I3D.net overweegt om Equinix Metal™, de on-demand, interconnected Bare Metal-as-a-service (BMaaS), te gebruiken om zijn ONE Platform snel op te schalen wanneer er sprake is van extreme en/of onverwachte gebruiksgroei in verschillende regio’s. Daarnaast beginnen gameontwikkelaars processen van het gamesysteem naar de cloud te verplaatsen, om zo bepaalde aspecten van het spel te downloaden. Steeds meer gameklanten gebruiken BMaaS voor hun gameverwerking en vervolgens cloud bursting voor extra vermogen.

i3D.net evalueert deze gaming trends als nieuwe kansen om op zijn platform te hosten, evenals niet-gaming oplossingen, zoals voice over IP. Op Platform Equinix kan het bedrijf zijn capaciteiten snel uitbreiden om deze nieuwe markten te bedienen. Dankzij de beschikbaarheid van hogere netwerksnelheden, meer IBX-locaties dicht bij de gebruikers, on-ramps naar clouds via Equinix Fabric en grotere verwerkingskracht met Equinix Metal.

Platform Equinix geeft i3D.net de wereldwijde voorspelbaarheid, veerkracht, standaardisatie, schaalbaarheid en veiligheid voor wat zijn klanten vandaag en in de toekomst vragen. Het streven van Equinix om 100% schone en hernieuwbare energie te gebruiken is ook in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van Ubisoft om zijn CO2-footprint te verkleinen.

Equinix weet wat er binnen onze gaming business wordt verlangd” aldus Maurice Klapwijk, Marketing Specialist bij i3D.net. “Onze standaardblauwdruk voor digitale infrastructuur sluit dan ook naadloos aan bij Equinix. De consistentie in onze standaarden en de voorspelbaarheid die Equinix biedt, helpen ons om ons netwerk wereldwijd eenvoudig te schalen." - Maurice Klapwijk, Marketing Specialist, i3D.net

Bekijk onze Equinix/i3D.net video of ga naar de site voor meer informatie over Equinix Interconnection Services, zoals Equinix Fabric.

[i] Finances Online, “Number of Gamers Worldwide 2021/2022: Demographics, Statistics, and Predictions,” 2020.

Avatar photo
Matthew George Director, Equinix Research Group, EMEA
Subscribe to the Equinix Blog