Digital-First vs. Cloud-First

Lees in de GXI Volume 5 waarom overstappen naar de cloud niet voldoende is

Steve Madden
Digital-First vs. Cloud-First

De vraag naar digitale diensten steeg enorm in de afgelopen twee jaar. De pandemie heeft bedrijven gedwongen om hun businessmodellen aan te passen om zo meer digitaal zaken te kunnen doen. Uit de Enquête over techtrends 20/21 van Equinix (GTTS) blijkt dat 47% van de IT-beslissers wereldwijd heeft aangegeven dat ze door de pandemie meer vaart hebben gezet achter hun digitale transformatie.

Digitale leiders van over de hele wereld die voorbereid waren om digital-first strategieën te implementeren, bereikten in enkele maanden wat onder normale omstandigheden mogelijk jaren had geduurd. Zelfs met de implementatie van cloud-first strategieën. Toonaangevende Enterprise en Service Providers die een digital-first strategie implementeerden, zijn nu 4,5 keer verder in hun transformatie. Dat blijkt uit het Global Interconnection Index-rapport (GXI) Volume 5, een marktonderzoek gepubliceerd door Equinix.

The time for a digital-first strategy is now.

The Global Interconnection Index (GXI) is the industry’s leading source of data and insight on interconnection and its increasing impact on the digital world.

Get The GXI Report!
gxivol5

Waarom overstappen naar de cloud niet voldoende is

Een cloud-first strategie is gericht op de transformatie van technologie ten behoeve van bestaande bedrijfsprocessen. Een cloud-first strategie is een stap in de goede richting, maar er is meer nodig om te concurreren en voorop te lopen in een digitale wereld.

Bij een digital-first strategie wordt technologie gebruikt om bedrijfsprocessen te veranderen. Strategieën op het gebied van digitaal zakendoen en technologie kruisen elkaar om tekortkomingen in prestaties van organisaties te tackelen, meer kansen te creëren en rendement te genereren met de digitale transformatie. Elk bedrijf moet van een cloud-first strategie overgaan op een digital-first strategie. Dit geldt zowel voor bedrijven die voorop willen lopen als voor bedrijven die het hoofd boven water proberen te houden.

In de GXI Volume 5 leest u hoe organisaties hun digital-first strategieën ontwikkelen

Uit de GXI blijkt dat de digitale economie wereldwijd blijft zorgen voor een grotere interconnectiebandbreedte. [i] Deze groeit tegen 2024 naar verwachting met 44% (CAGR), goed voor vier keer het wereldwijde totaal van 2020. Volgens de voorspellingen wordt de interconnectiebandbreedte maar liefst vijftien keer groter dan het internet.

De GXI Volume 5 is de meest toonaangevende bron voor data over en inzichten in de groei van interconnectiebandbreedte. U leest hoe Enterprise en Service Providers interconnectiebandbreedte en gedistribueerde infrastructuur gebruiken om de wereldwijde digitale economie te vormen en op te schalen.

Drie macrotrends achter de digital-first strategie

In de GXI Volume 5 worden de macrotrends uitgelegd die de digitale transformatie vormgeven en worden de strategieën beschreven die digitale leiders toepassen om digital-first te worden. Dit omvat informatie per sector en geografie over de omvang en groei van digitale deployments die de basis kunnen zijn van de digital-first strategie van een organisatie.

Deze drie macrotrends zijn terug te zien in de data en waargenomen strategieën van digitale leiders:

 • Digitale services mogelijk maken: De GXI laat zien dat multicloud en multiregionale adoptie in de afgelopen twee jaar drie keer groter is geworden, omdat bedrijven hun digital core
 • Digitale deelname uitbreiden: Uit de GXI blijkt dat SaaS nu de grootste IT-uitgavenpost is, omdat bedrijven overstappen op publieke en private aaS-alternatieven.
 • Digitale nabijheid bereiken: De GXI toont aan dat digitale leiders hun digital edge dubbel zo snel hebben uitgebreid in de afgelopen jaren.

Een digital-first strategie vereist een digitale infrastructuur

Een digital-first strategie bestaat uit drie componenten die essentieel zijn voor een succesvolle digitale infrastructuur: digital core, digitale ecosystemen en digital edge.

 • De digital core is waar organisaties de basis van hun digitale platform vestigen. De GXI laat zien dat de digital core 20% van de wereldwijde locaties omvat en dat 70% van de capaciteit voor interconnectiebandbreedte en digitale infrastructuur wordt gebruikt.
 • Digitale ecosystemen zijn de plekken waar organisaties deelnemen aan de digitale economie. Uit de GXI blijkt dat Service Providers wereldwijd verbinding maken met meer dan honderd partners.
 • De digital edge is waar een organisatie in contact komt met de rest van de wereld. De edge verkleint de afstand tot klanten, werknemers, endpoints en slimme activiteiten. De GXI laat zien dat de digital edge 80% van de wereldwijde locaties omvat en dat ongeveer 30% van de infrastructuur-deployments en interconnectiebandbreedte wordt gebruikt.

Digitale infrastructuur vereist tot slot een Interconnection Oriented Architecture® (IOA®), waarmee de afstand tussen aangesloten ‘dingen’ verdwijnt en diensten in de buurt van elkaar rechtstreeks worden verbonden om verkeersuitwisseling in twee richtingen (uploads en downloads) te optimaliseren.

Service Providers helpen Enterprises bij hun digitale transformatie

De voorspellingen van de GXI laten zien dat Service Providers tegen 2024 in totaal 64% van de wereldwijde interconnectiebandbreedte (13.794 Tbps) gebruiken. Network Service Providers alleen zijn goed voor 32% van de wereldwijde mix. Deployment-benchmarks tonen aan dat Service Providers op grote schaal uitbreiden naar de edge, omdat ze Enterprises helpen uit te breiden naar de edge (57% CAGR). De uitbreiding naar de edge verloopt bijna dubbel zo snel als de groei van de core.

Het Financial Services ecosysteem is de leider in de wereldwijde groei van interconnectiebandbreedte

Tijdens de pandemie is de vraag naar e-commerce en digitaal betalen enorm gestegen. Financial Services zullen daardoor waarschijnlijk meer dan 50% van de door Enterprises gebruikte interconnectiebandbreedte of 18% van de wereldwijde capaciteit gebruiken. Als we kijken naar andere sectoren dan die van de financiële dienstverlening, wordt naar schatting de producerende industrie de grootste leider. Deze industrie is namelijk actief bezig om businessmodellen voor logistiek en toeleveringsketens aan te passen aan digitaal zakendoen.

Amerika, Azië-Pacific en de EMEA-regio ontwikkelen zich verschillend

De GXI Volume 5 laat de voorspelde groei van interconnectiebandbreedte over vijf jaar zien per regio en binnen core- en edge-metro’s, verticale markten en een mix van businesspartners, clouds en netwerken. Met deze data krijgt u een veelzijdig beeld van de regionale trends, die worden uitgelegd in onze GXI-blogs:

 • Amerika vormt wereldwijd de grootste regio en gebruikt 47% van de interconnectiebandbreedte. Het gebruik van deze regio groeit naar verwachting met 43% (CAGR) en bereikt tegen 2024 een verkeer van meer dan 10.156 Tbps.
 • De interconnectiebandbreedte in Azië-Pacific groeit tegen 2024 naar verwachting met 46% (CAGR). Daarmee gebruikt de regio in dat jaar 28% van de totale wereldwijde #interconnectiebandbreedte.
 • De interconnectiebandbreedte in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (de EMEA-regio) groeit tegen 2024 naar verwachting met 46% (CAGR). Met 5.327 Tbps gebruikt de regio in dat jaar 25% van de totale wereldwijde interconnectiebandbreedte.

Digitale leiders die de sprong hebben gemaakt

De onderstaande toonaangevende Enterprise en Service Providers hebben hun digitale strategieën ontwikkeld. Ze deden dit vóór of tijdens de pandemie en zagen de volgende resultaten:

CDW: Managed service provider CDW is cruciaal geweest voor tal van bedrijven op Platform Equinix®. Bij CDW kent men de uitdagingen van personeel dat op afstand werkt. CDW zette namelijk zelf een infrastructuur op voor thuiswerkende werknemers en voor werknemers van wereldwijde klanten. CDW doet dit met succes op Platform Equinix door nauw samen te werken met een andere belangrijke Equinix-partner, Cisco®.

Catchpoint: Het Catchpoint Digital Experience Monitoring-platform biedt IT Operations- en DevOps-teams snel diepgaand inzicht in moderne uitdagingen op het gebied van applicatieprestaties voordat deze invloed hebben op de gebruikerservaring. Behalve dat Catchpoint een Equinix Metal™-klant is, gebruikt het Equinix Metal Team Catchpoint en de data die het levert als hulpmiddel om klanten te leren hoe het internet werkt.

Wij zijn het 'laatste stukje' van het internet, waar nabijheid en een lage latency een golf van innovatie mogelijk maken. Als jarenlange klant van Equinix maken we gebruik van infrastructuur in diverse datacenters over de hele wereld. Zo bieden we onze wereldwijde klanten mogelijkheden om digitale ervaringen holistisch en proactief te monitoren. Onze klanten kunnen met Catchpoint-inzichten de ervaringen van talloze klanten en werknemers over de hele wereld volgen en optimaliseren. Dankzij Equinix Metal is het makkelijker om nieuwe locaties te 'betreden', waarmee toegang tot de edge wordt gedemocratiseerd. Bovendien laat Equinix Metal de visie van Equinix zien om het platform uit te breiden. Wij doen mee en zijn van plan om op alle 18 nieuwe locaties van Equinix Metal uit te rollen." - Mehdi Daoudi, medeoprichter en CEO van Catchpoint

Stap over van cloud-first naar digital-first

Dit is hét moment om over te stappen op een digital-first strategie. Uit de inzichten van de GXI blijkt waarom toonaangevende Enterprise en Service Providers in alle sectoren en binnen verschillende metro’s moeten overstappen van cloud-first strategieën naar digital-first strategieën. Enterprise en Service Providers kunnen de informatie uit de GXI gebruiken om hun eigen digital-first traject te beginnen of te versnellen, ongeacht de sector waarin ze actief zijn en hoe ver ze zijn op digitaal gebied:

 • Haal waardevolle inzichten uit de macrotrends en belangrijke benchmarks die de digitale transformatie wereldwijd vormen, waaronder de sectorbrede groei van interconnectiebandbreedte.
 • Bekijk data over waargenomen strategieën en deployment-benchmarks van digitale leiders op Platform Equinix om te ontdekken hoe het is om een digital-first bedrijf te zijn. Gebruik de inzichten om zelf strategieën te ontwerpen en de ontwikkeling daarvan te versnellen.
 • Leer hoe u digitale infrastructuur ontwerpt voor de combinatie van een digital core, digitale ecosystemen en de digital edge, zodat uw bedrijf sterker wordt in plaats van dat het wordt ontwricht.

Gebruik het GXI-rapport Volume 5 om de belangrijkste digital core- en edge-metro’s en ecosysteem-deployments te vinden die passen bij uw fase op het gebied van digitalisering, zodat u uw digital-first strategieën in gang kunt zetten voor meer concurrentievoordeel.

Misschien vindt u dit ook interessant:

GXI Vol. 5 Americas Blog

GXI Vol. 5 Asia-Pacific Blog

GXI Vol. 5 EMEA Blog

 

[i] Interconnectiebandbreedte is een maatstaf voor de capaciteit van private en directe data-uitwisseling tussen twee partijen binnen carrier-neutral colocatie-datacenters. De interconnectiebandbreedte wordt berekend in bits per seconde.

Avatar photo
Steve Madden Vice President, Equinix Research Group
Subscribe to the Equinix Blog