CELSA verbetert prestaties en verlaagt kosten met interconnectie van Equinix

Staalfabrikant gebruikt software-defined interconnectie Equinix Fabric om regionale hubs, clouds en gebruikers met elkaar te verbinden

Theo van Andel
Jose Maria Anta
CELSA verbetert prestaties en verlaagt kosten met interconnectie van Equinix

Hoewel de digitale transformatie een grote invloed heeft op iedere sector, is de impact op de maakindustrie significant groter. Voor productiebedrijven die een digital-first bedrijfsstrategie omarmen, zijn de voordelen duidelijk: onder andere lagere infrastructuurkosten en betere netwerkprestaties. In een branche met hoge klanteisen, verstoorde supply chains en waar real-time procesinzichten cruciaal zijn, maken veel productiebedrijven vandaag de dag de sprong naar digitaal. In dat kader heeft Equinix onlangs fabrikant CELSA Group™ geholpen bij de overgang naar een gemoderniseerde en gedistribueerde digitale infrastructuur, en daar plukken zij nu al de vruchten van.

CELSA is een van de toonaangevende Europese multinationals in lange staalproducten. Het bedrijf beheert een gevarieerde mix van staalfabrieken, walserijen, verwerkingsfabrieken, distributiebedrijven, servicecentra en recyclingbedrijven in elf landen. CELSA schakelde de hulp van Equinix in bij de modernisering van zijn netwerk-backbone.

CELSA optimizes cloud connectivity and user experience

Read this case study to see how CELSA group, a multinational long steel manufacturer, uses software-defined interconnection to improve its global wide area network (WAN) performance to deliver a better user experience.

Read More
Three Heavy Industry Engineers Stand in Pipe Manufacturing Factory, Use Digital Tablet Computer, Have Discussion. Large Pipe Assembled. Design and Construction of Oil, Gas and Fuels Transport Pipeline

Daarbij had CELSA verschillende zakelijke doelen voor ogen. Allereerst wilden ze de workflow voor werknemers verbeteren om toegang te krijgen tot SAP ERP-applicaties en cloudgebaseerde bedrijfsprocessen en -activiteiten. Om dit te bereiken wist CELSA dat de prestaties van het wereldwijde wide area network (WAN) verbeterd moesten worden en dat de end-to-end network latency moest worden verlaagd. Tegelijkertijd wilden ze de kosten van het netwerk verlagen. Via software-defined interconnectie met Equinix Fabric™ – en een krachtige, schaalbare en veerkrachtige SD-WAN-backbone – hielp Equinix CELSA om deze doelen te bereiken.

Een hybride multicloud-architectuur in combinatie met SD-WAN

CELSA heeft zijn MPLS-netwerk vervangen door private Dedicated Internet Access (DIA)-links via Equinix Connect. Vervolgens verbond het bedrijf zijn infrastructuur en zijn regionale hoofdkantoor via beveiligde point-to-point (P2P) Level 2-verbindingen met Equinix International Business Exchange™ (IBX®)-datacenters. CELSA heeft daarnaast zijn infrastructuur in alle Equinix-datacenters met elkaar verbonden met behulp van Equinix Fabric™, aan de digitale edge in de Nordics-regio, British Islands, Central UE, Eastern UE en Iberia. Hierdoor kon CELSA de netwerkcomplexiteit verminderen door SD-WAN-connectiviteit te stroomlijnen op alle locaties, ook in Equinix-datacenters. CELSA’s SD-WAN-netwerkbackbone is gebouwd boven op deze onderling verbonden regionale hubs, die netwerk- en cloud-serviceproviders met elkaar verbinden en directe en veilige toegang tot het publieke internet mogelijk maken.

Voor CELSA had cloudconnectiviteit de hoogste prioriteit. Daarom maakten ze gebruik van een flexibel interconnectiemodel voor het aggregeren van netwerkverkeer en cloudinterconnectie. Hiervoor was een hybride multicloud-architectuur nodig om bepaalde industriële workloads on-premise te houden, terwijl andere in de publieke cloud bleven draaien. Op Platform Equinix konden regionale hubs met elkaar en met de SAP ERP-omgeving van het bedrijf worden verbonden. Platform Equinix zorgde ook voor speciale cloud ‘on-ramps’, voor directe en veilige toegang tot cloudplatformen (AWS, Microsoft Azure en Google).

De interconnectie met het Equinix-datacenter was de sleutel voor ons wereldwijde ontwerp van het nieuwe WAN.De pay-per-use, software-defined interconnectie van Equinix Fabric verlaagde onze netwerkkosten en zorgde zo voor de wereldwijde, virtuele low-latency verbindingen naar de public cloud die we nodig hadden.” - Manel Parra, CTO, CELSA Group
Via software-defined interconnectie met Equinix Fabric™ – en een krachtige, schaalbare en veerkrachtige SD-WAN-backbone – hielp Equinix CELSA om deze doelen te bereiken."

CELSA gebruikt dit nieuwe ontwerp om vier cloud-beschikbaarheidszones te creëren op zijn Europese locaties. Zo kunnen gebruikers in alle regio’s de cloudserviceprovider (CSP)-applicaties en digitale infrastructuurdiensten van CELSA gebruiken, via een internettoegangsgateway die mogelijk is gemaakt door Equinix Connect. Ten slotte hielp Equinix CELSA bij het opzetten van vestigingen voor bedrijfscontinuïteit en noodherstel op Equinix IBX-locaties in Barcelona en op de Britse eilanden.

CELSA’s veerkrachtige, onderling verbonden digitale infrastructuur en hybride multicloud-architectuur

Moderne, interconnected digitale infrastructuur biedt voordelen

Deze nieuwe implementatie verbeterde niet alleen de prestaties en gebruikerservaring. CELSA realiseerde ook een aantal andere voordelen met zijn moderne, onderling verbonden digitale infrastructuur:

  • Interconnected infrastructuur verlaagt latency en verbetert de prestaties van cloud-workloads aanzienlijk.
  • Geconsolideerde netwerk-, cloud-, SaaS- en IT-diensten resulteren in lagere totale netwerkkosten.
  • Door over te stappen van MPLS naar SDN en SD-WAN zijn de kosten voor netwerkinfrastructuur met tot wel 40% verlaagd. Het plaatsen van ‘compute’ aan de edge verlaagde de latency met een factor 10.
  • Interconnected regionale hubs maken het migreren van workloads naar de cloud eenvoudiger.
  • Redundante regionale hubs en cloudconnectiviteit zorgen voor geografische veerkracht, bedrijfscontinuïteit en disaster recovery.

Bovendien is de nieuwe infrastructuur flexibel en toekomstbestendig. Het is bijvoorbeeld eenvoudig om nieuwe sites toe te voegen met Network Edge en Equinix Metal™ en om ook nog uit te breiden naar nieuwe clouds en/of locaties.

De CELSA Group heeft dezelfde visie als Equinix op het gebied van duurzame ontwikkeling en de circulaire economie. CELSA recyclet jaarlijks meer dan acht miljoen ton aan schroot. En met de Noorse waterstofproducent Nel en nutsbedrijf Statkraft bouwt CELSA een op waterstof gebaseerde staalfabriek als alternatief voor fossiele brandstoffen. Zo kan de ecologische voetafdruk van het proces worden verkleind. Als wereldwijde, toonaangevende aanbieder van digital infrastructuurdiensten hebben wij, als Equinix, de verantwoordelijkheid om de kracht van technologie in te zetten om te innoveren en een bijdrage te leveren aan een beter toegankelijke, klimaatneutrale en duurzame toekomst.

Is uw productiebedrijf klaar om de overstap naar digitaal te maken? Equinix kan helpen. Lees bijvoorbeeld in deze casestudy hoe Equinix CELSA precies heeft geholpen bij de overgang naar een digitale infrastructuur.

 

Avatar photo
Theo van Andel Field Development Senior Manager
Avatar photo
Jose Maria Anta Global Solutions Architect
Subscribe to the Equinix Blog